måndag 2 juni 2014

Vardagsskorpor med kardemumma

De här skorporna är väldigt små och nästan nyttiga, så man kan ta en i farten när man går förbi skålen på köksbänken. Utan att det är mellanmål. Eller efterrätt. Eller någonting alls. Mer än väldigt gott. Till jul kan man byta kardemumma mot saffran.

200g mandel
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma (helst helt, som mortlas)

Mal mandeln fint och blanda med mjöl, socker, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma. Rör sen ner äggen, och om det behövs, några droppar vatten. Rulla ut längder på en plåt. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Ta ut och skär omedelbart i skorpor. Låt torka på eftervärme på plåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar